• darkblurbg
    Welkom bij Peeters Beveiliging
    Complete oplossingen voor alle vraagstukken op het gebied van beveiliging en domoticasystemen.
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Dwaaldetectie Track4Care van ARAS in Zorg Innovatie Atelier

Gepubliceerd op: 22-08-2017

Dwaaldetectie Track4Care van ARAS in Zorg Innovatie Atelier

In het Zorg Innovatie Atelier is nu ook Track4Care van ARAS Security geïnstalleerd. Met de flexibiliteit van Track4Care worden de cliënten voorzien van de vrijheid die ze aankunnen door leefcirkels toe te passen. Cliënten kunnen zo niet meer hun eigen veilige gebied verlaten waarmee ongelukken en vermissingen worden voorkomen.

De cliënten die worden verzorgd in het verpleeg- en verzorgingshuis komen met een steeds zwaarder zorgzwaartepakket (ZZP) binnen, bijvoorbeeld door dementie. Met Track4Care krijgen zij leefcirkels toegewezen. Onder andere een melding op de DECT telefoon van een verzorger geeft aan wanneer een cliënt de grens van haar of zijn leefcirkel heeft bereikt. Deuren zullen dan ook gesloten blijven tot de verzorgende de cliënt weer heeft opgehaald.

Zorg Innovatie Atelier
Het Zorg Innovatie Atelier is een plek waar nieuwe zorginnovaties worden bedacht, uitgetest en doorontwikkeld. Maar ook een plek waar zorgmedewerkers, ondernemers, onderwijsorganisaties en cliënten veel van elkaar kunnen leren. Met als belangrijkste doel: meer zorgkwaliteit voor minder geld. Ook dwaaldetectie van Track4 Care is opgenomen in het grote geheel.
Samen met partners, vrienden van het ZIA en steun vanuit de overheid is een indrukwekkend project opgezet waar technologie de hoofdrol speelt. Zo wordt er in dit atelier onder andere gebruik gemaakt van domotica,  virtual reality, toegangscontrole, intelligente camera’s, slim sanitair, intelligentie in bed, dwaaldetectie en een slim plafondtilliftsysteem.

Het nut van integratie
Zoals ook in de beveiligingsbranche geldt, is integratie een hele belangrijke factor als het gaat om tijdsbesparing, fouten voorkomen en uiteindelijk het besparen van geld. Zo beschikt het ZIA over een medewerkersportaal  waar medewerkers alle relevante informatie over cliënten kunnen terugvinden.  Alle apparatuur kan vanaf één scherm bediend worden. Het niet koppelen is waar de meeste winst blijft liggen. ‘’Er wordt veel over gesproken, maar het omzetten naar actie duurt meestal erg lang. Dat heeft ook te maken met het feit dan men behoudend is om technologie toe te passen’’, aldus Tom Brandsma, één van de grondleggers van ZIA.
Wat de toekomst brengt is veelbelovend, maar zal het bestaansrecht van de traditionele huisvesting en werkwijze doen wankelen. ‘’Men is behouden nieuwe technologie toe te passen, maar juist  dit systeem zou moeten ondersteunen bij de dagelijks werkzaamheden’’, zegt Brandsma. Zo ook wanneer er in de komende jaren steeds meer cliënten thuis verzorgd moeten worden.

 

About the Author: Peeters Beveiliging
--------------------------------------------

Peeters Beveiliging is een VEB erkend bedrijf en gespecialiseerd in het leveren en aanleggen van inbraakbeveiligingssystemen, telecommunicatievoorzieningen en data infrastructuur. Dit doen wij voor de zakelijke en particuliere markt.