• darkblurbg
    Welkom bij Peeters Beveiliging
    Complete oplossingen voor alle vraagstukken op het gebied van beveiliging en domoticasystemen.
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Rookmelders verplicht

Gepubliceerd op: 11-02-2022

Rookmelders verplicht!

Rookmelders verplicht in iedere woning in 2022!

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. In nieuwbouwhuizen is dat al een tijdje het geval , maar dat geldt straks dus ook voor de bestaande bouw.

Waar zijn de rookmelders verplicht in de woning?

De regel is dat op elke verdieping een rookmelder moet hangen. Denk hierbij vooral aan de vluchtroutes, vaak is dit de gang en overloop. Besloten ruimtes die dienen als vluchtroute moeten ook worden voorzien van een rookmelder.
Een zolder die geen verblijfsruimte is behoeft geen rookmelder. Advies is wel om hier een rookmelder te plaatsen als hier bijvoorbeeld de cv-ketel zit.

Welke rookmelder moet ik hebben?

De rookmelder moet minimaal een CE-keurmerk hebben en voldoen aan de NEN-14604. De rookmelder hoeft niet aangesloten te worden op het lichtnet, een rookmelder op batterij is voldoende. De rookmelders hoeven ook niet onderling gekoppeld te worden.

Waar moet ik nog meer aan denken?

Plaats ook rookmelders in brandgevaarlijke ruimtes. Denk hierbij aan de ruimtes waar een wasmachine, droger, cv-ketel of andere ontstekingsbronnen geplaatst zijn.

Vergeet daarnaast vooral niet een koolmonoxide (CO) melder te plaatsen. Deze is erg belangrijk en detecteert koolmonoxide. Koolmonoxide is namelijk kleur- en geurloos en erg gevaarlijk. Deze CO melder moet worden geplaatst nabij kachels, open haarden en cv-ketels.

Wij maken je rookmelders slim!

Door de rookmelders te verbinden met een hub kan het systeem worden verbonden met een app op de telefoon. Met deze app krijgt je inzicht in je systeem en kun je de status van de rookmelder uitlezen. Daarnaast stuurt de app een pushmelding als de rookmelder alarm slaat of als de batterij bijna leeg is.

Heb je ooit al gedacht aan een alarmsysteem, dan is dit een mooie kans. De hub kan namelijk ook gebruikt worden als volwaardig alarmsysteem. Dit alarmsysteem kan volledig worden uitgebreid met bewegingsmelders, raam- en deurcontacten en nog veel meer beveiligingscomponenten.

Geen zorgen, wij helpen graag met installeren!

Ook benieuwd wat de kosten zijn en hoe Peeters Beveiliging kan helpen? Wij maken graag voor u een vrijblijvende offerte voor het installeren van rookmelders, zodat u volledig ontzorgd wordt. Stuur hiervoor een email naar info@peetersbeveiliging.nl 

About the Author: Peeters Beveiliging
--------------------------------------------

Peeters Beveiliging is een VEB erkend bedrijf en gespecialiseerd in het leveren en aanleggen van inbraakbeveiligingssystemen, telecommunicatievoorzieningen en data infrastructuur. Dit doen wij voor de zakelijke en particuliere markt.